Zkoušky ZOP a ZPU1 za námi!

dsc_0888Tak konečně to máme za sebou a po dvouměsíčním intenzivním tréninku si 16 týmů může dopřát zasloužený odpočiněk od vpravo,vlevo,čelem vzad, sedni, lehni a dalších otravných povelů a cviků!Wink
V sobotu 5.5. v 8:00 odstartovaly (v pořadí už ani nevím kolikáté) zkoušky ZOP a ZPU1, které naše škola každoročně 1-2x do roka pořádá. Pan rozhodčí Ing. Novák přijel tentokrát značně pohybově indisponován – pohmožděniny všech prstů jedné nohy musely sakramentsky bolet. Ale i přes to byl na nás vlídný a protože počasí bylo hned po ránu (navzdory předpovědi) dusné a horké, tak byl v pár případech i shovívavý při hodnocení některých výkonů. Ale on ví, jak  dovedou psovodi přenést svou nervozitu na své čtyřnohé parťáky a že to není o tom, že by jednotlivé cviky neměli nacvičené. Nicméně rozdal vcelku dost nul na ovladatelnosti psů bez vodítka, takže na tom budeme muset pořádně zapracovat! EmbarassedVšichni ale tentokrát trénovali opravdu poctivě a to, že se něco nepovedlo na zkouškách je prostě úplně normální. No a naopak, třeba u nejmladší psí účastnice Čokince jsem její paničce ještě týden před zkouškama doporučovala, aby se zkouškama ještě počkala, ale ona na ní zapracovala tak, že nakonec zkoušku zvládly s nejvyšším počtem udělených bodů!Smile Ale podobných případů už jsme s Radanou během těch let zažily několik, takže nás to ani moc nepřekvapilo.Cool Palečky jsme držely všem stejně a stejně tak  jsme byly taky pořádně nervózní. Oddechly jsme si až při vyplňování certifikátů o složených zkouškách.
Od rána vše poctivě dokumentovala Svaťka Lišková a patří ji za to velký dík, protože na slunci bylo opravdu hrozně.
Většina účastníků zkoušek se přihlásila i na závod O nejlepšího Pátka a Robinsona, který se bude konat 19.5. u nás na cvičišti. Pan rozhodčí avizoval, že na závodech bude v hodnocení výkonů mnohem přísnější v tom smyslu, že bude všechny zúčastněné posuzovat podle stejných měřítek. Na zkouškách může zohlednit třeba to, že srnčí ratlík pravděpodobně nebude v dešti pracovat stejně, jako německý ovčák apod.Wink Tím chci jen všechny závodníky předem upozornit na to, aby případně nebyli v depresi z přidělených bodů a aby je nesrovnávali s těmi, co dostali na zkouškách! Já se na vás moc těším a tentokrát si ty vaše výkony pořádně užiji a nebudu si u toho okusovat nehty! Laughing
Výsledky zkoušek:
ZPU1: Silvie Jasičová + Lajka (anglický setr)- 121 b. známka dobře, Petra Macková+Asali (rhodeszký ridgeback)- 108 b. známka uspěla, Monika Barvová + Gina (americký pittbulterrier) – 132 b. známka velmi dobře, Petr Němec + Derry (bernský salašnický pes) – 118b. známka uspěl, Martina Vaškebová + Brix (německý ovčák) – 132 b. známka velmi dobře.
ZOP: Petra Vaňková + Meggy (border collie) – 77 b. známka dobře, Tereza Vaverová + Kenny (pudl střední černý) – 96 b. známka výborně, Věra Kadlecová + Borri (briard) – 73 b. známka dobře, Lukáš Junga + April (flat coated retriever) – 92 b. známka výborně, Tomáš Líčeník + Oggy (patterdale terrier) – 77 b. – známka dobře, Jana Kopřivová + Denny )pudl střední černý) – 92 b. známka výborně, Katka Lengálová + Bodie (knírač malý černostříbřitý) – 95 b. – známka výborně, Eva Steinhauserová + Falco (australský ovčák) – 88 b. známka velmi dobře, Gábina Šnáblová + Jackie (šeltie) – 91 b. známka výborně, Monika Tatíčková + Shelby (zlatý retrívr) – 82 b. známka velmi dobře a to nejlepší nakonec: Darie Dytrychová a Chockie (australská kelpie) – 98 b. známka výborně!

Gratulujeme všem ke splnění zkoušky! Martina a Radana!
Fotogalerie Svaťky Liškové

[slideshow id=19]